Sinds zijn spectaculaire debuut-recital in Het Concertgebouw (2002) is Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zijn spel wordt geprezen om zijn vloeiende, natuurlijke virtuositeit, rijk kleurenpalet en muzikale intelligentie.

In Moskou studeerde Fomin cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessins bij Lina Bulatova (zelf leerlinge van Helena Gnessina en de legendarische Heinrich Neuhaus) en was gedurende twee jaar haar assistent. In Rusland had hij al op jonge leeftijd een succesvolle carrière en gaf vele concerten door het hele land.

In 1996 verbreedde Fomin zijn muzikale horizon door te gaan studeren aan de Hochschule für Musik ‘Franz Liszt’ in Weimar en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Inmiddels heeft hij vele prijzen gewonnen en deelgenomen aan talrijke (inter)nationale festivals.

Ook is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie (BRAVA) in binnen- en buitenland. Recente hoogtepunten waren o.a. zijn recitals in de “Gläserner Saal” van de prestigieuze Musikverein in Wenen, Fairfield Halls, London, Carnegie Hall, New York, de Philharmonie, St Petersburg, de Grote Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam, Konzerthaus, Berlijn.

Voor meer informatie: https://www.mishafomin.com en een impressie van zijn spel:

 

Fomin speelt voor de pauze 2 stukken van Ludwig van Beethoven:

Moonlight Sonate op. 27 nr. 2 en Sonate nr. 26 in Es, op. 81a ‘Les adieux’.

En na de pauze 2 stukken van P.Il. Tsjaikovski:

Uit de Seizoenen opus 37bis (maanden februari t/m april en augustus t/m december) en

Polonaise uit de opera ‘Jevgeni Onegin’.

Kaarten

Kaarten € 15,00 p.p, incl. consumpties (voor leden ASZ en  KBO-PCOB-Zeist € 12,50). Over te maken naar NL07 RABO 0146 0339 14 t.n.v. Cultuurpodium Den Dolder o.v.v. Misha Fomin.  De kaarten liggen dan bij de kassa voor u klaar.

Leden van de ASZ en KBO-PCOB-Zeist maken € 12,50 per kaart over en tonen hun ledenpas aan de kassa.

Een niet te missen avond!