Even voorstellen

Zeist heeft een nieuwe cultuurmakelaar! Leonie Langenhuijsen is het nieuwe jaar met enthousiasme gestart in de rol van cultuurmakelaar voor Zeist.

“Sinds twee jaar woon ik in Zeist met mijn gezin en ik heb zowel als inwoner van Zeist als in mijn rol als cultuurmakelaar nog veel te ontdekken over deze gemeente. Wat is er veel te doen! Zeist heeft een rijk cultureel leven, een van de redenen om voor Zeist te kiezen.”

De cultuurmakelaar heeft als taak verbindingen te leggen tussen de vragen, behoeften en ontwikkelingen van het culturele veld. Bijvoorbeeld door een nieuw initiatief te ondersteunen met kennis en netwerk, of verenigingen door te verwijzen naar relevante fondsen. Ook het zichtbaar maken van het culturele aanbod, zoals op Uitinzeist.nl, is een van de taken van de cultuurmakelaar.

Leonie komt oorspronkelijk uit Brabant, heeft jaren in Utrecht gewoond en gewerkt als programmeur bij wijkcultuurhuis Cultuur19 in Leidsche Rijn. Daarbij kwamen de meeste programma’s tot stand in samenwerking met wijkbewoners en lokale partners, zowel uit het culturele veld als het sociale domein. Verbindingen leggen tussen allerlei mensen, organisaties en werkvelden is niet nieuw voor haar.

De inzet van de cultuurmakelaar wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zeist en is ondergebracht bij Kunstenhuis Idea.

“De komende tijd zal ik veel op pad gaan om kennis te maken en mezelf op de hoogte te stellen van wat er speelt in Zeist, en zo te kijken hoe ik mezelf als cultuurmakelaar het beste in kan zetten en welke nieuwe verbindingen er te maken zijn. En ik ga op verschillende plekken in de gemeente spreekuur houden, zodat je zonder afspraak bij me terecht kunt voor informatie of met vragen.”

Het eerste spreekuur is op vrijdag 4 februari. Leonie is dan van 10.00 – 12.00 uur te vinden in het leescafé van de bibliotheek Zeist (De Klinker: Markt 1 3701JZ Zeist). De volgende spreekuren worden binnenkort bekend gemaakt.

Wilt u Leonie graag uitnodigen om bij uw initiatief of organisatie langs te komen of kennis te maken?

Dat kan! Stuur een mailtje naar cultuurmakelaar@uitinzeist.nl om een afspraak te maken. Ook is Leonie te volgen via de social media kanalen van Uit in Zeist en het eigen kanaal op instagram @cultuurmakelaarzeist