BiebPunten van start in Austerlitz, Den Dolder, Vollenhoven en Zeist-West
Vanaf juli is de bibliotheek voor veel mensen een stukje dichter bij huis. De bibliotheek van KunstenHuis Idea opende in de eerste week van juli vier BiebPunten voor de gemeente Zeist, in Austerlitz, Den Dolder, Vollenhoven en Zeist-West. Bij het BiebPunt kunnen mensen hun vragen over de bibliotheek stellen, een boek reserveren en een gereserveerd boek ophalen. Het BiebPunt is er ook voor vragen over de digitale overheid.

Bibliotheek
Bij het BiebPunt kunnen bezoekers informatie krijgen over de bibliotheek, het lenen van e-books en het gebruik van de online bibliotheek. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen bij het reserveren van materialen. Reserveringen kunnen tijdens het spreekuur van het BiebPunt, wanneer een bevestigingsbericht ontvangen is, afgehaald worden. De bibliotheek komt zo een stukje dichter bij huis.

Informatiepunt Digitale Overheid
Bij het BiebPunt is ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)geopend. Bezoekers kunnen hier terecht met allerlei vragen over het gebruiken van de digitale overheid. Dat kan een vraag zijn over de DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het inloggen bij het patiëntenportaal van de huisarts. Bij het BiebPunt krijgen bezoekers hulp en worden ze, waar nodig, doorverwezen naar de juiste partnerorganisatie voor aanvullende hulp of verder advies.

Adres en openingstijden

BiebPunt Austerlitz – Basisschool de Pirapoleon
Schoolweg 16, 3711 BP Austerlitz
Dag: Vrijdag (start 5 juli)
Tijd: 12.15 – 14.45 uur  In de zomervakantie is de locatie Dorpshuis Austerlitz – Schoolweg 2

BiebPunt Den Dolder – Huiskamer van de Werkwinkel
Dolderseweg 79A, 3734 BD Den Dolder
Dag: Woensdag (start 3 juli)
Tijd: 10.00 – 12.30 uur

BiebPunt Vollenhove – ‘t Volle Hof
Laan van Vollenhove 12B, 3706 AA Zeist
Dag: Woensdag (start 3 juli)
Tijd: 14.00 – 16.30 uur

BiebPunt Zeist-West – De Koppeling
De Clomp 1904, 3704 KS Zeist
Dag: Woensdag (start 3 juli)
Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Samenwerking
De BiebPunten zijn gerealiseerd dankzij samenwerking met basisschool Pirapoleon, Dorpshuis Austerlitz, Meander Omnium en de Werkwinkel. De bibliotheek werkt samen met partnerorganisaties, bewoners en gemeenten om deze kansen optimaal te benutten.

Gemeente Bunnik, Soest en Zeist dienden samen met KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid. Dit is ter voorbereiding op de Bibliotheekwet van 2026, die toegang tot een volwaardige bibliotheek binnen redelijke afstand verplicht stelt. Door deze SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening.