Maandagavond 8 oktober start serie B van Boek & Film met de vertoning van de film ‘Les Gardiennes’ in de Figi-bioscoop. Het verhaal van ‘Les Gardiennes’ speelt zich af tussen 1914 en 1919 op een Franse boerderij. De Eerste Wereldoorlog is in volle gang en de mannen zijn naar het front vertrokken om tegen de Duitsers te vechten, terwijl de vrouwen op het platteland achterblijven. Noodgedwongen houden de vrouwen zich bezig met de taken die voorheen door de mannen werden uitgevoerd. Ze ploegen de aarde, zaaien de zaadjes en oogsten het graan. Ondanks het gezwoeg en geploeter lijkt de tijd voor moeder Hortense en dochter Solange stil te staan. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Pérochon.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop in Grand Café Figi. Iedere bezoeker ontvangt een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

Dit is de eerste film van serie B van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op de website: www.literairzeist.nl.

Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa.
Prijs per serie: € 45,-; serie A en B samen € 80,-.
Losse kaarten € 12,50 (indien voorradig).

 

Meer informatie en/of reserveren