TWEE VROUWEN EN VEEL JALOEZIE. HOE VILEIN EN ACHTERBAKS KUN JE ZIJN?

Op het eerste gezicht is er niets aan de hand. Een actrice ontmoet toevallig haar collega op kerstavond. Ze is sympathiek over hun relatie.
Geleidelijk slaat de sfeer echter om. De twee blijken rivalen te zijn en niet alleen voor theaterrollen. Vermoedens van overspel…. Maar klopt dat wel? Wat verbergen de dames?

De Sterkere is geheimzinnig en tegelijk ook spannend. Omdat de collega zwijgt en de actrice haar ziel steeds verder blootlegt. Wie is nu eigenlijk De Sterkere? De actrice lijkt een trouwe vrouw. Of is ze een pathetische dame die zich van alles in haar hoofd haalt? En haar collega? Is ze een intrigante of een onafhankelijke geest?

August Strindberg heeft dit wereldberoemde stuk kort en krachtig geschreven. Met diverse fascinerende invalshoeken. Dit heeft spelers en regie van Theater Slot Zeist uitgedaagd om twee verschillende presentaties te maken. Binnen een en dezelfde voorstelling.

Een speciale muzikale act rondom de twee presentaties bekroont de veelzijdige sfeer van De Sterkere. De diepere laag van het stuk wordt gespiegeld in swingende songs over liefde, vriendschap en jaloezie.

Door: Maj van der Mersch, Caroline Stuyt en Maurits van der Mersch.

De Sterkere (presentatie I)
Mevrouw X door Jory Schoondermark
Mevrouw Y (ook wel Amelie genoemd) door Hille Voss

De Sterkere (presentatie II)
Mevrouw X door Hille Voss
Mevrouw Y (ook wel Amelie genoemd) door Jory Schoondermark

De zweed August Strindberg (1849-1912) is van grote betekenis geweest voor het theater.
Zijn baanbrekende toneelstukken zijn wereldwijd bekend en vinden nog altijd veel waardering.

Tickets: € 12,50

LET OP: ASZ-korting geldt slechts 1 keer per voorstelling. In combinatie met uw ASZ-pas.

Meer informatie en/of reserveren