De Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers, staat volgend seizoen op de planken in een gloednieuw stuk. Speciaal op haar verzoek schreef Edwin de Vries, schrijver van ‘Soldaat van Oranje’, het aangrijpende verhaal van de Joodse onderduikster Jet. Haar zoon Otto is voortgekomen uit een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft goed voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na zijn geboorte aan hem afstaat en ze daarna voorgoed zal zwijgen over hun Joodse bloedband. Aan het eind van haar leven krijgt Jet bezoek van een twintig jaar jongere man, die een schilderij komt terugbrengen dat van haar was tijdens de oorlog. De Vries schreef het stuk met Ariëlla Kornmehl, schrijfster van het gelijknamige boek, dat ze baseerde op de verhalen van haar grootmoeder.

script: Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl | regie: Mette Bouhuijs | spel: Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemijn Slot e.a.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Meer informatie en/of reserveren

Meer informatie en/of reserveren