Vrijdagavond 23 november a.s. zal Cultuurwethouder Marcel Fluitman de tweejaarlijkse LiteratuurPrijs Zeist 2018 uitreiken. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond met muziek in de theaterzaal van  ‘De Klinker’, Markt 1 te Zeist. De LiteratuurPrijs Zeist 2018 gaat naar de dichter van het mooiste gedicht dat werd ingezonden voor een open landelijke gedichtenwedstrijd. Deze wedstrijd werd uitgeschreven door Literair Zeist, in samenwerking met Vereniging Taalpodium en Bibliotheek Idea Zeist. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van de LiteratuurPrijs Zeist is dit jaar ook een wedstrijd uitgeschreven om met een smartphone foto’s te maken bij een aantal geselecteerde gedichten. De fotograaf van de foto die het beste aansluit bij het gekozen gedicht ontvangt deze avond ook een prijs.

Aan deze wedstrijd hebben bijna 180 dichters deelgenomen. De jury heeft daaruit dertig gedichten geselecteerd.  De dichters van de drie beste gedichten ontvangen deze avond een geldprijs (1e prijs  € 350,–, 2e prijs € 250,– en 3e prijs: € 150,–). Naast de prijsuitreiking en bekendmaking van het juryrapport, lezen de geselecteerde dichters hun gedichten voor.

De dertig door de jury geselecteerde gedichten zijn opgenomen in een feestelijke bundel, die deze avond ook wordt gepresenteerd. Ook de foto’s bij de gedichten worden in deze bundel gepubliceerd.

Trio 3 Eilanden omlijst deze avond met muziek. Dit trio zet poëzie op muziek en treedt met enige regelmaat op. Trio 3 Eilanden bracht drie cd’s uit. Fred Penninga presenteert de avond.

Kaarten à € 5,00 zijn online te koop via https://bibliotheek.ideacultuur.nl/ of te reserveren via info@literairzeist.nl.

Meer informatie en/of reserveren