Het trio bestaat uit drie uiterst muzikale vrouwen die hun passie delen in het spelen van zigeunermuziek. Ze voeren het publiek mee naar Roemenië, Hongarije en Rusland. Naast bekende werken uit deze landen vertolken de muzikanten op viool, accordeon en cimbalom ook Klezmermelodieën. Een concert van Lanyok is altijd weer een feestje: melancholisch, intiem, klaaglijk, stuwend en opzwepend!

Violiste Marjolijn Mellema kwam al op jonge leeftijd in aanraking met zigeunermuziek. Ze speelde onder meer bij het zigeunerorkest Csardas en de Roemeense zigeuner- en volksmuziekgroep ‘Mioritza’. Momenteel speelt ze in volksdansorkest Bobander en met diverse duo’s en met Holy Smoke.

Moniek Bollen heeft een lange staat van dienst in de wereldmuziek. Met haar accordeon staat ze op grote podia met onder andere de band Da Gaia en het zigeunerorkest Zwarte Ogen. Nu speelt  ze onder meer bij Bollen & Co en Lanyok.

De cimbaal van Pit Hermans heeft een trance verwekkende en tinkelende klank. Ze treedt op als soliste, in formaties als de Misirlou Band, Koukles, Marcsi Banda en als gast bij o.a. de ensembles Ronley Teper en Talania.

Voorjaar 2017 bracht zij een CD uit met voornamelijk eigen werk op cimbaal, zang, viool en (bas)gitaar, deels vermengd met tronics van Dammor.

Meer informatie en/of reserveren