Op zaterdagavond 10 november speelt Toneelgroep KWAST de première-voorstelling van haar nieuwe productie . “De ondergang van Raymond F.” Na eerdere fijne samenwerking met de mensen van Noodtweer en het Torenlaantheater komen de spelers van KWAST graag hun nieuwe productie spelen aan de Torenlaan.

Raymond Feenstra, CEO van de grote multinational Coolworks en zijn vrouw, de bekende sociaal -democratische euro-parlementariër Henriette Draaier, zijn vervreemd geraakt van hun vroegere idealen. Zij leven in hun eigen riante beschermde wereldje. Totdat Bas-Jan de Jong, onderzoeksjournalist en stiefzoon van Raymond, een documentaire wil maken over het leven en de carrière van zijn stiefvader. Hij is iets op het spoor dat op fraude lijkt.

Dan dringen ook nog eens het Vinex-koppel Dick (een overbodig geworden boekhouder bij Coolworks) en zijn vrouw Sharon (arbeidsongeschikt geworden na de zoveelste reorganisatie) het huis binnen van de ondernemer en de politica. Eerst nog op zoek naar een baan maar al snel naar een antwoord op de vraag wie de schuld is van hun belabberde situatie. Raymond Feenstra misschien?

“De ondergang van Raymond F.” , geschreven door Eric de Vroedt onder de oorspronkelijke titel  Mightysociety4, is een maatschappelijke thriller over globalisering, populisme, en de kloof tussen de elite en de Dicks en Sharons van deze wereld.

Rolverdeling:
Raymond                         René Zegers
Henriette                         Jet Buijze
Bas-Jan                            Martin Bilstra
Dick                                  Jan Willem Fokker
Sharon                             Pauline Zumbrink
Regie en bewerking:     Adrian Goemans
Regieassistent:              Ans van de Berg

Kaarten zijn te koop aan de zaal en evt. vooraf te reserveren via de website https://www.toneelgroepkwast.nl/evenementen/.
Toegang is € 10,00. Speciaal voor vrienden van het TorenlaanTheater en leden ASZ  geldt voor deze première-voorstelling een gereduceerde prijs van € 8,50.
Voor en na de voorstelling is de bar geopend.