Tango-orkest Baldosa Floja keert terug in het Beauforthuis met een lunchconcert waarin de uitersten van de Argentijnse tango te horen zijn: heftige ritmes, zware nostalgie en een snelle milonga over een loszittende stoeptegel.

De rijke orkestklank van Baldosa Floja past perfect bij het melancholieke en meeslepende repertoire. Gerard van Duinen neemt het publiek tijdens dit concert mee in de sferen van de verschillende tango-periodes. Met klassiekers als El Choclo en Milonga Triste gaan we terug tot aan het prille begin van de tango. En met de composities van Julián Peralta hoor je de grootsteedse gekte van Buenos Aires vandaag. Natuurlijk staan er ook verschillende tango’s van de onvolprezen Astor Piazzolla op het programma.
Baldosa Floja is een eigenzinnig tango-orkest zoals die in de jaren ’40 en ’50 volop speelden in Buenos Aires. Het bestaat uit ruim twintig amateurmuzikanten uit het hele land. De groep heeft naast de traditionele bezetting van bandoneon en accordeon, (alt)viool, cello, piano en contrabas ook een blazersgroep (fluit, klarinet, basklarinet, baritonsaxofoon) en een gepassioneerde zangeres. Het orkest staat onder leiding van bandoneonspeler en componist/arrangeur Gerard van Duinen.

Meer informatie en/of reserveren