Op vrijdag 23 november geeft het VredeborchTrio een concert in de jarige Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Het trio – orgel, blokfluit, viool – is gespecialiseerd in muziek uit de barokperiode (1650 tot 1800). Zij laten historische muziek horen, die geschreven werd voor gebruik binnen de Broedergemeenten en een aantal muziekstukken uit Het Utrechts Archief.

Nikolaus von Zinzendorf (1700-1760), de stichter van de Evangelische Broedergemeenten, had een geloofsgemeenschap voor ogen waarin muziek een belangrijke rol speelde. Er is dan ook een groot aantal composities geschreven voor gebruik binnen de Broedergemeenten. De archieven van de Nederlandse tak van de Broedergemeenten zijn ondergebracht bij Het Utrechts Archief. Daarin is ook een groot aantal historische muziekpartituren te vinden.

Het VredeborchTrio, bestaand uit Pauline Schenkelaars (blokfluit), Dick Duijst (orgel) en Jaël Vuijk (barokviool), zal naast muziek die gelieerd is aan de hernhutters, een aantal stukken uit de omvangrijke Utrechtse muziekarchieven ten gehore brengen. Een unieke kans om de muziek die zo thuishoort in de Broedergemeenten ook op deze plek te kunnen meemaken.

Uitvoerenden: Pauline Schenkelaars, blokfluit
Dick Duijst, orgel
Jaël Vuijk, barokviool

Kaarten kosten 12 euro en zijn te koop via www.klassiekemuziek.nl/ebg-zeist.

Meer informatie en/of reserveren