Courbois – Somers – Courbois
Jazzrock, bluesrock, crossover… Twee giganten samen met Nederlands beste rockgitarist: Barend en Pierre Courbois, en Timo Somers. Een one-of-a-kind topgroep! Het betreft een volledig instrumentaal concert. In een feitelijk nieuwe stijl: er zijn veel jazz- en bluesbands die met een rockdrummer spelen. Hier is het andersom: twee rockmuzikanten met een jazzdrummer!

Courbois
Vader en zoon Courbois. Zoon Barend begon aanvankelijk ook als drummer, maar ging al snel over op de bas. In Nederland speelde hij bij o.a. Vengeance en Fitzkin. Vader Pierre is met recht een levende legende. De wereldberoemde jazzdrummer slaagt erin om melodie op een ritme-instrument te spelen. En is een onbetwiste meester in de onderschatte kunst van het spelen met brushes.

Somers
Timo Somers: genendrager van Vengeance-gitarist Jan Somers. Of was Jan Somers de vader van..? Inmiddels is Timo buiten Nederland zijn vader ver voorbij gestreefd qua bekendheid. Hij is frequent op tournee als gitarist van Delain in Azië, Amerika, Frankrijk en bijvoorbeeld Duitsland.

BIJZONDER: GRATIS MASTERCLASS OP ZATERDAGMIDDAG!
Deze drie giganten zijn bereid om in de middag, van 16.00 – 18.00 uur, met een beperkt aantal geïnteresseerde muzikanten masterclasses te verzorgen! Meedoen? Geef je op via info@peppel-zeist.nl. Deelname is gratis.

Inhoud masterclass
Een masterclass met Pierre houdt dat in dat hij meestal ter plekke een keuze maakt uit brushes (brushje komt zó), oneven maatsoorten (3/5/7/9/11), integreren van paradiddles in het begeleiden en in soli, en het spelen van jazzfiguren in rockritmes en omgekeerd. Dan uiteraard wat verder ter tafel komt ter plekke en met veel gelegenheid tot vragen stellen.
Barend en Timo laten beiden van de deelnemers aan de masterclasses afhangen wat zij graag willen: technieken, componeren, begeleiden/soleren en ingaan op de vragen uit de groep. Volledig interactief dus.

Voorverkoop: € 8,00
Deur ticket: € 10,00
Groepsticket voor 4 personen: € 27,00
Meer informatie en/of reserveren