IJzersterk ensemble herneemt danshit uit 2015

Na een succestour langs volle zalen, lovende recensies en een nominatie voor een Zwaan – de dansvakprijs van Nederland – komt ‘INSIDE OUT’ van Conny Janssen Danst terug in de theaters. Choreografe Conny Janssen liet zich voor haar danshit uit 2015 inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa. ‘INSIDE OUT’ gaat over de mens achter een structuur, over de schoonheid van het detail in het grote geheel en de kwetsbare binnenkant van de geharnaste façade.
Naast een groot, avontuurlijk dansersensemble – jonge talenten en bekende gezichten – stelde Janssen speciaal voor deze voorstelling een verrassend muzikaal team samen, geleid door singer-songwriter iET en gitarist en multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In 2014 schreef dit duo met cellist Jonas Pap en toetsenist Pieter de Graaf nieuwe composities en bewerkingen waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt. Tijdens deze herneming zijn iET en Mokoginta opnieuw live te horen. “Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.” (Juryrapport Zwaan 2015)
www.connyjanssendanst.nl

choreografie: Conny Janssen | dans: Adi Amit, Laura Belgrano, Davide Bellotta, Tu Ngoc Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Nina Plantèfeve-Castryck, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch, e.a. | muziekcompositie: iET, Budy Mokoginta, Jonas Pap en Pieter de Graaf | livemuziek: iET, Budy Mokoginta e.a. | toneelbeeld: Thomas Rupert | lichtontwerp: Marc Heinz en Remko van Wely | kostuumontwerp: Babette van den Berg

Trouw ****:
“Janssen toont hoe kwetsbaar het eigene is.”

Theaterkrant ****:
“Ritme, ademhaling, snelle gewichtsverplaatsingen met natuurlijk golvende patronen en een flow waardoor je automatisch mee wilt bewegen.”

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Meer informatie en/of reserveren

Meer informatie en/of reserveren