Maandagavond 3 september start de serie Boek & Film met de vertoning van de film ‘Dorst’ in de Figi-bioscoop. ‘Dorst’ is een zwart komisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. De film is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van Esther Gerritsen.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop in Grand Café Figi. Iedere bezoeker ontvangt een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

Dit is de eerste film van serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op de website: www.literairzeist.nl.

Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa. Prijs per serie: € 45,-; serie A en B samen € 80,-. Losse kaarten € 12,50 (indien voorradig).

 

Meer informatie en/of reserveren