Twee jaar geleden vond Ursul een verhuisdoos met daarop geschreven; Inhoud Bureau Vader. Met verstand van weemoed duikt Ursul de Geer in het daarin opgeslagen familieverleden .

Grootgebracht in een wereld die bijna niemand meer kent, legt Ursul de Geer zichzelf langs de meetlat van zijn vader ,grootvader en overgrootvader.  In hoeverre zit het feodale leven nog in zijn genen of is dat weggespoeld met de democratiseringsgolf van de jaren zestig, overwoekerd door de moderniteit en vervaagd vanwege zijn bescheiden bestaan als regisseur.

Een verhaal over het enorme kapitaal dat tussen 1870 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog door de overgrootvader van Ursul de Geer werd verdiend ( oprichter van de Amstelbrouwerij) en waarvan na honderd jaar nauwelijks iets meer over was. Een verhaal over feodale verhoudingen, over bizarre rijkdom en bittere armoede, over de opvoeding in klassenbewustzijn , over de rol van politiek en religie daarin, over de oud-premier de Geer , over een oom bij de Europese Gemeenschap voor Kolen en

Een confronterend vergezicht naar achteren, uitziend over de turbulente twintigste eeuw

Meer informatie en/of reserveren