Na zijn debuutprogramma ‘Het failliet van de moderne tijd’ kwam de landelijke pers superlatieven te kort. De show werd bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. In opvolger ‘Het kromme hout der mensheid’, vraagt Tim Fransen zich af in welke staat onze menselijke beschaving verkeert. Waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, componist Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit de helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? De pers was weer lovend: “Een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut.” (de Volkskrant ****)

regie: Daniël Samkalden

www.timfransen.nl

Algemeen Dagblad *****

“Meesterlijk. (…) Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden. (…) De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

de Volkskrant ****
“Een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

De Telegraaf ****½:

“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten. (…) Je komt superlatieven tekort als het om ‘Het kromme hout der mensheid’ gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

Het Parool:

“Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Meer informatie en/of reserveren