Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je live meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Verdi’s Opera naar Shakespeares tragedie wordt geleid doro dirigent Antonio Pappano en uitgevoerd door een fabelachtige cast.

Verdi’s Opera naar Shakespeares tragedie wordt geleid doro dirigent Antonio Pappano en uitgevoerd door een fabelachtige cast.

Verdi’s levenslange liefde voor het werk van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als ‘een van de grootste menselijke creaties’. Samen met zijn librettist Francesco Maria Piave schaafde Verdi aan iets wat ‘anders dan anders’ moest worden. Hun welslagen wordt bevestigd door iedere maat van deze opera, waarin Verdi zich ook nog eens van zijn meest dramatische kant toont: het bruist van de demonische energie.

Macbeth vecht aan de zijde van de koning van Schotland, maar als een drietal heksen hem voorspelt dat hijzelf koning zal worden, drijft een nietsontziende ambitie Macbeth en zijn vrouw tot gruwelijke daden.
Door moord verovert Macbeth de troon, waarna intrige en slachtpartijen aan de orde van de dag zijn in zijn tot de ondergang gedoemde heerschappij.

Want de heksen doen nog een andere voorspelling, die ook bewaarheid wordt: Macbeth en zijn
vrouwe zullen het niet overleven, waarna het recht zegeviert.

Deze enscenering van Phyllida Lloyd voor The Royal Opera uit 2002 is gloedvol en zit vol zwarte, rode en gouden accenten. De heksen, door ontwerper Anthony Ward verbeeld als vreemde wezens met paarse tulbanden, zijn alom aanwezig als boodschappers van het noodlot.

Lloyd suggereert dat het smartelijke verdriet van de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. The Royal Opera maakt voor deze productie gebruik van Verdi’s in 1865 voor Parijs herziene versie van het werk, die ook Lady Macbeths beklemmende aria ‘La luce langue’ bevat.

Geschatte tijdsuur: 3 uur en 20 minuten, inclusief één pauze
Italiaans gezongen, met Nederlandse ondertiteling

Inclusief Prosecco en borrelnootjes

Meer informatie en/of reserveren