Recht voor zijn raap en supergrappig, in onvervalst Tilburgs

Als iedereen zonder consequenties en schaamte kon zeggen wat hij of zij wil, zou de wereld er heel anders uit zien. Want regels en ongeschreven wetten zijn goed, maar ze belemmeren ook onze vrijheid, vindt Steven. Hoe zeg je bijvoorbeeld netjes dat iemand uit zijn mond stinkt? Hoe reageer je als in de supermarkt voor jouw ogen iemand zijn kind slaat? Je wilt er misschien iets van zeggen, maar kun je dat eigenlijk wel maken? Wanneer ben je nou helemaal jezelf? Braboneger Steven Brunswijk – onder meer bekend van het tv-programma ‘De Braboneger Verkaast’ – laat zijn ware aard zien. Recht voor zijn raap, bijzonder humoristisch en in onvervalst Tilburgs dialect.
www.braboneger.com

Ik ben geboren in Suriname, Paramaribo.
Ik sprak op hele jonge leeftijd alleen met mijn moeder. Ook al had ik nog zo’n dorst, ik sprak alleen met mijn moeder. Zelfs als ze niet thuis was wachtte ik op haar.
Eenmaal in Nederland was ik wat ouder geworden en begon ik een eigen mening te vormen. Maar dit werd niet getolereerd door mijn ouders want hun wil was wet en jouw mening werd als brutaal en onbeschoft gezien. Het was onmogelijk om iets bij mijn ouders aan te geven waar ik het niet mee eens was. Terwijl ik zo veel te vertellen had!!
En dat symboliseert voor mij de Nederlandse maatschappij. Vaak wil je wel iets zeggen, maar is het wel sociaal verantwoord om iets te zeggen? Een scheet laten in het openbaar, Iemand die uit zijn mond stinkt of iemand die zijn kinderen in de supermarkt slaat. Vaak zeggen we er niets van. Waarom eigenlijk? Nou daar gaat mijn programma dus over!!
Steven Brunswijk.

Meer informatie en/of reserveren

Meer informatie en/of reserveren