“Wondermooie performance met sfeervolle arrangementen en een bijzonder podiumbeeld.” (NRC Handelsblad ****)

Spinvis laat in het theater verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. In ‘Trein/Vuur/Dageraad’ speelt een bijzonder muzikaal gezelschap werk van het gelijknamige vijfde album dat eind april verschijnt, de langverwachte opvolger van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’. Daarnaast hoort u bekende juweeltjes uit de Spinvisschatkist, maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. “De nieuwe nummers zijn juwelen van inventiviteit. Zelfs in die voor het publiek onbekende nummers handhaafde Spinvis zich als een unieke stem in de Nederlandse popmuziek.” (NRC Handelsblad ****)
www.spinvis.nl

zang en gitaar: Spinvis | cello, toetsen en zang: Saartje Van Camp | drums, samples, bas en zang: Marcel van As | toetsen, gitaar, piano en zang: Lucas Oldeman | piano, bas, gitaar en zang: Diede Oosterveen | viool, eufonium en trombone: Merel Junge

NRC Handelsblad ****:
“De nieuwe nummers (…) zijn juwelen van inventiviteit. Zelfs in die voor het publiek onbekende nummers handhaafde Spinvis zich als een unieke stem in de Nederlandse popmuziek.”

Theaterkrant ****:
“Deze voorstelling drijft op de voortstuwende klanken van Spinvis’ muziek, op de sfeervolle arrangementen en het bijzonder podiumbeeld. Zij maken ‘Trein/Vuur/Dageraad’ tot een wondermooie performance.”

8Weekly.nl ****:
“Een uitstekend Spinvisconcert. (…) Bekende Spinvisklassiekers als ‘Bagagedrager’ en ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ hebben een nieuw maar herkenbaar jasje gekregen. (…) Nieuwe nummers bevatten uitstekende arrangementen. (…) Spinvis behoort na meer dan vijftien jaar nog altijd tot de Nederlandse top.”

Spinvis heeft in de loop der jaren diverse prijzen ontvangen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.
De interactieve lichtinstallatie van Trein/Vuur/Dageraad werd mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Meer informatie  en/of reserveren

Meer informatie en/of reserveren