Zeist staat op 22, 23 en 24 juni 2018 volledig in het teken van ‘Sounds of the City; Een weekend vol muziek, dans en theater voor cultuurbeminners en kunstliefhebbers van alle leeftijden.

De zes culturele podia in Zeist presenteren vol trots een, grotendeels gratis toegankelijk, programma vol muziek, dans en theater voor alle leeftijden.

Zondag 24 juni

Eindshows EDC Dans

10:30 uur, 13:30 uur en 16:15 • Theater Figi • Tickets € 12

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 vinden de voorstellingen van EDC Dans plaats in Theater Figi te Zeist!
Er zullen dit jaar 6 shows plaatsvinden om iedereen een plek te geven. Er zijn 52 lesgroepen verdeeld over de 6 voorstellingen. Alle unieke choreografieën zijn speciaal gemaakt binnen het thema: Moving Movies! Iedere dans is geïnspireerd op filmmuziek.
De leerlingen van de dansstudio’s uit Zeist en Driebergen mogen zich presenteren op het mooie en professionele podium. Alle niveaus, leeftijden en dansstijlen zijn aanwezig. Het worden gevarieerde shows om te zien en te beleven!
Bekijk a.u.b. via deze link het rooster van de groepsindelingen van de shows!

Tickets voor de shows zijn verkrijgbaar via Theater Figi.

Koffieconcert

11:00-12:15 uur • Grand Café Figi • Gratis Entree

In samenwerking met de Zeister Muziekdagen mogen wij u het volgende programma presenteren:

Franz Schubert – uit sonatine opus 137 nr 1 in D groot: Allegro molto
Robert Schumann – uit sonate in a-klein: Mit leidenschaftlichem ausdruck.
Ernst Bloch – Nigun (‘improvisation’)
Pablo de Sarasate – Romanza Andaluza
Dmitri Sjostakovitsj – uit ‘vijf stukken voor 2 violen en piano: Preludium en GavotteJanna ViolistJanna Violist
Dario Violist
Dušan Holý Pianist
Janna en Dario maken onderdeel uit van het Young Strings Zeist, het kwartet dat door de Zeister Muziekdagen wordt begeleid / gecoacht / opgeleid.
ChopinWendel Pianist
…Mariette (klarinet)

Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap speelt Peter en de Wolf

13:30 uur • Slottuintheater • Gratis entree

Het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap, het oudste harmonieorkest van Zeist, speelt een geliefd muzikaal sprookje: Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Het orkest en vertelster Romy van der Kolk vertolken de avonturen van Peter, die stiekem wegloopt uit de tuin van zijn opa. Buiten komt hij allemaal dieren tegen en samen beleven ze een spannend avontuur. Alle dieren hebben hun eigen instrument in het orkest, zodat je ze steeds goed kunt volgen. Een geweldig muzikaal verhaal voor jong en oud. KZHM speelt voor en na het sprookje ook nog enkele stukken van Russische componisten

Het KZHM is opgericht in 1882, telt ruim 40 enthousiaste leden en speelt onder leiding van Ria Kornet.

Notoire Fanfare

14:30 uur • Slottuintheater • Gratis entree

Een ‘vaste’ straattheatervoorstelling gespeeld door 20 spelers; clowns en muzikanten. Je denkt dat je een spetterend concert vol oeroude deunen en opzwepende klanken beleeft, maar tegelijkertijd ontspint zich een subtiele theatervoorstelling, waarin een ode wordt gebracht aan La Mama en de slagwerkers tikken krijgen voordat de verliefde solisten elkaar in de armen sluiten. Het saxofoonspel van de eenzame straatmuzikante wordt beantwoord door een timide trombone of een bedaagde bariton, totdat van heinde en verre een bonte verzameling muzikanten tevoorschijn komt voor een bijzondere reünie van de mysterieuze ‘Notoire Fanfare’. Geschikt voor de hele familie, onder regie van Toon Maas.

Jubileumvoorstelling zangtheater 25 jaar

15:00 uur • Evangelische Broedergemeente Zeist • Entree: volwassenen €17,50. Kinderen tot 12 jaar €7,50

Al 25 jaar verzorgt Het Zangtheater onder de bezielende leiding van Annelies van Gerven jaarlijks drie voorstellingen in Theater de Klinker. Aanvankelijk met vooral opera- en musicalmuziek, maar sinds een aantal jaren wordt geen enkele muzieksoort geschuwd: van Bach tot Bannink, van Verdi tot Veldhuis en Kemper. Het is dus tijd voor een feestje!
Op 24 juni 2018 organiseert Het Zangtheater een groots jubileumconcert. Hier zal een aantal van de mooiste koorwerken uit die 25 jaar gezongen worden. Huidige en ouddeelnemers staan samen op het podium. De solopartijen worden ingevuld door oud-leden die inmiddels een professionele carrière hebben opgebouwd. Kortom: kwaliteit én plezier, dat is waar Het Zangtheater voor staat!
U komt toch zeker ook luisteren?

Optreden Clachán

15:00 uur • TorenlaanTheater • Tickets € 10 | Vrienden Torenlaan Theater: € 8,-

Clachán is een ervaren Keltische folkband bestaande uit 6 muzikanten afkomstig uit de omgeving van Utrecht en Haarlem. De groep bestaat sinds 2006. Clachán speelt vooral volksmuziek uit Ierland, Schotland, Galicië, en Bretagne. Het repertoire bestaat uit mooie ballads, maar ook spannende en opzwepende jigs en reels worden niet geschuwd.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.TorenlaanTheater.nl

Bekijk ook:

Programma vrijdag 22 juni

Programma zaterdag 23 juni

Meer informatie en/of reserveren