De bekende Utrechtse schilder en lithograaf Jeroen Hermkens exposeert tot en met 6 januari in de Brasserie van Slot Zeist. Tijdens de tentoonstelling is een aantal schilderijen van steden over de hele wereld te bezichtigen uit het werk van Hermkens. De expositie is kosteloos te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Hermkens geeft toelichting op zijn werk

Op zondag 16 december is Hermkens persoonlijk aanwezig tussen 14:00 en 17:00 uur in de brasserie voor een “meet & greet”. Bezoekers kunnen die dag met hem in gesprek over zijn bijzondere werken.

Over Jeroen Hermkens

Jeroen Hermkens (31 maart 1960) volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht en Atelier Champfleury in Parijs. Hij is vooral bekend van zijn stadsgezichten en zijn expressieve schilderstijl. In de loop der jaren verscheen er een indrukwekkende serie litho’s en schilderijen van steden over de wereld. Van Tokyo tot New York. Van Jemen tot Noorwegen.

De laatste jaren heeft hij voor baggeraar van Oord een collectie geschilderd van al hun verschillende werkzaamheden over de wereld. Deze collectie is in 2010 voor het eerst gepresenteerd in de Kunsthal in Rotterdam. Maar ook portretten en het naakt komen in zijn werk naar voren.

In de zomer van 2014 hing er een selectie van zijn naakten in het Centraal Museum in Utrecht. In 1996 won Hermkens de Nederlandse Grafiekprijs en in 2006 werd hij bekroond met de titel ‘Kunstenaar van het jaar’. Werk van Hermkens is te vinden in veel museale collecties zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Brugge Museum, het Drents Museum Assen, eht Centraal Museum in Utrecht, Museum Flehite Amersfoort en Museum Voorlinden Wassenaar. In Utrecht is zijn werk permanent te vinden bij Kunsthandel Juffermans.

Meer informatie over schilder en lithograaf Jeroen Hermkens is te vinden op www.jeroen-hermkens.nl.

Meer informatie en/of reserveren