Drama van Peter Greenaway over de controverse die Rembrandt uitlokte door iemand in het schilderij ‘Nachtwacht’, als moordenaar te identificeren

Het jaar 1642. Op aandringen van zijn zwangere vrouw Saskia accepteert Rembrandt de opdracht voor een groepsportret van de Amsterdamse schutterscompagnie. Al snel vermoedt hij een samenzwering van de Amsterdamse kooplui. Er is zelfs sprake van moord. Door de geboorte van zijn zoon en erfgenaam, waar hij zo lang op heeft gehoopt, is Rembrandt vol zelfvertrouwen en vastbesloten de samenzwering en moord te onthullen. Al schilderend verwerkt hij zijn beschuldigingen zorgvuldig in het schuttersportret. Wanneer Rembrandt de details in het schilderij, dat als ‘De Nachtwacht’ wereldberoemd zal worden, openbaar maakt, zweren de aangeklaagden wraak te nemen. Geen middel wordt daarbij geschuwd.

Kunst in Beeld

Kunst in Beeld is een samenwerking tussen Galerie Kortom, de culturele vleugel van Slot Zeist en Figi. Een mooi programma van 10 films en documentaires over kunst en kunstenaars op (bijna) iedere tweede woensdagavond van de maand in filmtheater Figi.

Tom Gijsen van Galerie Kortom heet de beeldende kunst- en filmliefhebbers voorafgaande aan de film van harte welkom in filmtheater Figi en geeft een korte inleiding.

Meer informatie en/of reserveren