Literatuurliefhebbers kunnen hun literaire kennis weer testen in de speelse literatuurquiz. Deze quiz vindt plaats in Bibliotheek Idea Zeist. Het belooft weer een bruisende én onderhoudende avond te worden. Voor de quiz zijn er drie rondes met vragen over bekende schrijvers en hun boeken. De vragen zijn van gemiddeld niveau, je hoeft geen expert te zijn om deel te kunnen nemen. De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Zowel teams, van bijvoorbeeld leeskringen, als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Individuele deelnemers worden op de avond zelf ingedeeld in teams van maximaal vier personen.

Al gaat het niet om het winnen, maar het meedoen, toch zijn er mooie prijzen — boekenpakketten — te winnen door de drie beste teams.  De boekenpakketten worden beschikbaar gesteld door Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn en Groenveld Boeken uit Zeist. De teams van ‘beroepslezers’ (boekwinkels, bibliotheken) strijden om de eer en een wisseltrofee.

De presentatie is in handen van Merel Jansen en Frank Heinen. Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. Dat resulteerde in de onderhoudende en vrolijk makende literaire quiz.

Vooraf aanmelden via: info@literairzeist.nl

Meer informatie en/of reserveren