De Matthäus-Passion wordt door het concertkoor en orkest van Ars Musica en diverse professionele solisten op 14 en 26 maart uitgevoerd in Zeist. Ter gelegenheid van het 250-jarig jubileum van de Grote Kerkzaal heeft de Evangelische Broedergemeente dirigent Patrick van der Linden met zijn koor en orkest hiervoor uitgenodigd.

Uitleg

Op 14 maart worden de hoogtepunten uit deze muzikale vertolking van het lijdensverhaal van Jezus uitgevoerd. Aan de hand van dirigent Patrick van der Linden nemen het concertkoor en orkest van Ars Musica u mee op reis langs de highlights van het wereldberoemde werk dat als één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de klassieke muziek geldt. Van der Linden geeft tussen de delen door muzikale en inhoudelijke uitleg, waardoor de muziek voor iedere luisteraar tot leven komt.

Solisten

Ook op 26 maart staat de uitvoering van de ‘Grote Passie’ onder leiding van Patrick van der Linden. Zijn inspirerende directie en een uitgelezen solistenensemble staan garant voor een bijzondere interpretatie. De solisten zijn Jan van Elsacker (evangelist), Daniël Hermán Mostert (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Seil Kim (tenor), Robbert Muuse (bas) en Ralph Rousseau Meulenbroeks op de gamba.

Een tekstboek en pauzeconsumptie zijn bij de prijs inbegrepen.

Ga naar de uitvoering op 26 maart.

Meer informatie en/of reserveren