Al meer dan drie eeuwen lang trekt Gysbreght van Aemstel volle zalen. Speciaal voor het 35-jarig jubileum van Demasqué steken we deze klassieke tekst van Joost van Vondel in een nieuw jasje. Zodat ook het publiek van nu kan genieten van deze historische klassieker.

Amsterdam 1300. Kerstnacht

De Kennemers en Waterlanders, die de stad onder leiding van Willem van Egmond, Diederick van Haerlem en de beruchte Witte van Haemstede al een jaar belegeren, blazen de aftocht. Het volk van Amsterdam is vol hoop en dankbaarheid. Maar niets is wat het lijkt.

​Een triomfantelijke overwinning blijkt een smadelijke nederlaag. De schijnbare bondgenoot een snode verrader. Terwijl vrolijke kerstliedjes door de straten van Amsterdam klinken, wordt door de grachten het schip ‘het Zeepaerd’- volgeladen met zwaarbewapende vijandelijke soldaten – de stad in getrokken. En dan begint de ellende pas goed…
​We zullen zien waar oprechter trouw gevonden wordt. Want de Gysbreght is ook een hartstochtelijk stuk over de liefde van een man voor zijn stad, van een vrouw voor haar man, van een schrijver voor het toneel.

Speeldata

21, 22, 23, 28, 29 en 30 december.

​Hertaling: Toon van Wolferen

Regie: Martine Werners en Ronald de Bruin

Meer informatie en/of reserveren