Jeff Heijne, Bas Andrés

Eric Vaarzon Morel spoorde ons aan om zijn veelbelovende leerling Jeff Heijne uit te nodigen.

Jeff speelde al op jonge leeftijd flamenco-gitaar. Toen hij een concert van Eric Vaarzon Morel met Oene van Geel bezocht was hij razend enthousiast, maar ook verbaasd, want hij had de combinatie van flamenco en viool nog nooit gehoord. Tot zijn grote vreugde werd hij toegelaten op het conservatorium.
Naast zijn lessen bij Eric volgde hij een flamencocursus in Cordoba (Spanje) bij de grote flamencogitaristen: Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco en Paco Serrano.

Jeff is inmiddels succesvol afgestudeerd en heeft hij een solo-cd gemaakt, genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een cd-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Jeff speelde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis.

De celliste voor dit project is Bea Andrés. Het concertprogramma wordt een verzameling van eigen composities en eigen arrangementen voor deze bezetting: flamenco met klassieke invloeden.

Foto: ©Brandon Heinst

Meer informatie en/of reserveren