Vincent Bijlo, Mariska Reijmerink & The Rossettis

Waar denk je aan bij 2018? Aan lekken natuurlijk, aan hacken en aan opstappen. Aan het nieuwe bedrijf van Halbe Zijlstra, DatsjaReizen. Daar kun je vakanties boeken naar plaatsen waar je niet heengaat. Je blijft thuis en toch ben je er geweest. De ideale oplossing voor het oprukkende massatoerisme.

Je denkt aan Facebook, aan de opgestoken duimpjes, of middelvingertjes. Steeds meer mensen vindenhetnietmeerleuk.
Je denkt aan blote, gehackte handbalsters, die gezellig een dagje naar de sauna gingen.
Aan Trump, aan Kim, aan Moon, aan de vrede die zo dichtbij kwam. Aan de Russische beer, de januaristorm, aan Sven Kramer die de 10 kilometer niet won, dat is 2018.

Vincent Bijlo laat zich in zijn eindejaarsconference inspireren door de rust van de bomen. Hij praat er zijn hele leven al mee. Prinses Irene heeft het van hem. Op het blindeninstituut deed hij dat al. Daar stond een boom, midden op het speelveld, naast de wip. Hij botste er wel 100 keer keihard tegenop. Gevloekt heeft hij tegen die boom, gescholden, er kwam een taal uit zijn mond die de reaguurders van vandaag de dag niet uit hun qwerty’s kunnen roffelen. Hij was niet de enige die tegen die boom opliep. De stam vertoonde diepe groeven van een eeuw blinden. De pijnboom, werd de boom genoemd.
Bijlo komt niet alleen naar het Beauforthuis.

Hij is in gezelschap van zangeres Mariska Reijmerink en haar Rossettis. Die bestaan uit pianist Sander Veeken, drummer Arthur Brenkman en violiste Sophie de Rijk.

Bijlo mijmert over God, die heeft plaatsgemaakt voor 4G, over de klimaatverandering, over… Nee, niet over Zwarte Piet, die is zo onderdehand wel een beetje uitgekauwd..

De eindejaarsconference geeft ons stof tot denken, er wordt immers al genoeg gebingewatcht op de wereld.

Meer informatie en/of reserveren