Alberto Tárraga Alcañiz – sopraansax, Dineke Nauta – altsax, Mateusz Pusiewicz – tenorsax en

Dit sprankelende kwartet werd opgericht in 2011 op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij les hadden van Arno Bornkamp. De leden zijn van Poolse, Nederlandse, Russische en Duitse origine, maar zoals altijd heeft muziek geen last van grenzen. Ze maakten al snel naam in binnen- en buitenland. Ook déze musici winnen allerlei prijzen en recensenten van hun concerten en debuut CD uit 2016 zijn erg lovend. Citaat: Deze op hun instrumenten alleskunners spelen buitengewoon homogeen en spannend (Volkskrant). Qua intensiteit kunnen ze goede strijkkwartetten naar de kroon steken (Vrije Geluiden).

Paulina Marta Kulesza – baritonsax

Op hun Facebook pagina kunt u een opname horen in de nieuwe bezetting waarop zij Danse Macabre van Saint-Saëns spelen. Een stuk wat ze overigens ook in Den Dolder zullen spelen! 

Over het programma:

Salon de Debussy combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist u bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd? U hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken! Zie voor het gehele programma: www.cultuurpodiumdendolder.nl

Meer informatie en/of reserveren