Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze te oud is om nog te rijden. Hij huurt Hoke Colburn in als chauffeur, tot afgrijzen van zijn moeder, die helemaal niet zit te wachten op iemand van een ander geloof en met een andere huidskleur.

‘Driving Miss Daisy’ is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe en haar chauffeur. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen Miss Daisy en Hoke hun weg te vinden. Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, speelt Miss Daisy en Edwin Jonker haar chauffeur. Het iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Alfred Uhry met zijn stuk de Pulitzerprijs, de verfilming een jaar later ontving drie Oscars.

Grand opening Driving Miss Daisy

Figi organiseert voor het eerst een feestelijke opening van het theaterseizoen 2018/2019. Een avond met persoonlijk theateradvies van onze theaterdirecteur, een prachtige voorstelling en de rode loper ligt natuurlijk uit.

Portemonneeloze pauze

Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Na de voorstelling is er voor iedereen een drankje en hapje op onze After Party.

Afterparty

Na de voorstelling gaat het feest door met een After Party! De bar is geopend en de Dj staat klaar om u op de dansvloer te krijgen.

Ben je erbij?

Koop nu een ticket voor de voorstelling en wij verzorgen de rest. Wij kunnen niet wachten om u op onze rode loper te ontvangen.

tekst: Alfred Uhry | vertaling: Teunkie van der Sluijs | regie: Agaath Witteman | spel: Anne Wil Blankers en Edwin Jonker

Meer informatie en/of reserveren