Kaartverkoop uitsluitend à contant aan de zaal, vanaf 14.30 uur.
Reserveren en alle vragen uitsluitend via vrouwenkamerkoor@gmail.com

Semi-scenische uitvoering van de Opera Dido & Aeneas door het Vrouwenkamerkoor Driebergen met medewerking van solisten en ensemble.

Een speciale opvoering van de opera Dido en Aeneas wordt gebracht door Het Vrouwenkamerkoor Driebergen (VKKD) in een semi-scenische uitvoering. Alle koorpartijen, van heksenkoor tot zeemanskoor, zijn door dirigent Jurriaan Grootes bewerkt om ze geschikt te maken voor vrouwenkoor. Oorspronkelijk (in 1889) is Dido uitgevoerd door een meisjesschool in Chelsey, deze vrouwelijke opzet sluit daar enigszins bij aan, in tegenstelling tot de traditionele gemengde koren. Medewerking wordt verleend door een vijftal solisten, die deels met het Zeister Polyhymnia eerder het stuk hebben opgevoerd, en een ensemble voor de muzikale begeleiding. De regie is in handen van Caroline Vermeulen.
Het verhaal gaat over de liefdesgeschiedenis van prinses Dido van Carthago, die door toedoen van Venus verliefd wordt op Aeneas. Het verhaal eindigt tragisch, omdat Aeneas op aandringen van de goden (Mercurius) vertrekt naar Italië, opdat zijn nazaten de stad Rome kunnen stichten.

 

Meer informatie en/of reserveren