Live-uitvoering van Echoes, 11 songs uit zijn tijd met The Simple Minds

Na een jaar in studio’s gewerkt te hebben met diverse muzikanten heeft Derek Forbes (bassist/schrijver van Simple Minds) besloten, naar aanleiding van de vele verzoeken van zijn fans, om zijn nieuw album LIVE te laten horen. In Amerika heeft hij een tour gedaan waarin duidelijk werd dat er behoefte was aan een Europese tour.

Het album “Echoes” bestaat uit 11 songs die hij schreef in de tijd dat hij met de Simple Minds werkte. Ze zijn voorzien van een nieuw jasje en Derek bespeelt (op het album) alle de instrumenten zelf. Ook nam hij de zang voor zijn rekening. Tijdens zijn toer zal hij begeleid worden door speciaal door hem geselecteerde musici, allen met een behoorlijk muzikaal verleden.

Na Simple Minds was Derek bassist/schrijver bij de Duitse band Propaganda, gevolgd door Oblivion Dust (Japan). Hij vormde met 2 andere ex-leden van de Simple Minds, Bryan McGee en Mick McNeill, de band XSM. Hij besloot de band te verlaten toen hij werd gevraagd om de plaats in te nemen van Tony Butler in de band BIG COUNTRY.

Hij is nu klaar voor een nieuwe uitdaging! Zijn status van vele malen onderscheiden musicus zal hierbij zeker een rol spelen.

Meer informatie en/of reserveren