Het rechtbankdrama ‘Denial’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Inleiding door Harry Peters

Filmjournalist Harry Peters gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. Iedere bezoeker ontvangt een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

Boek & film

Dit is de derde film van serie B van ‘Boek & Film’ een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa.

Meer informatie en/of reserveren