Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elvenmuziek

‘Beauty en het beest’ is een muzikaal theaterspektakel met dwaaldansen en elvenmuziek, over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos.
Welk meisje heeft de moed om een monster te kussen? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo donker en dik. Echt afstotelijk. Maar soms moet je doorzetten. Terwijl ze achter een pratend paard aanrent, raakt Beauty verdwaald in een wereld van kwaadaardige kinderen en goedhartige helpers. Ze plukt aardbeien in de sneeuw, slaapt bij een poel en danst uren op het mos. En maar volhouden, totdat het monster een prins wil worden.
www.maastd.nl

tekst en regie: Moniek Merkx | spel en dans: Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, een groep jongeren en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor | muziek: Joop van Brakel e.a. | decor: Sanne Danz | kostuums: Nicky Nina de Jong | licht: Gé Wegman

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Moniek Merkx
Moniek Merkx is vanaf 1 januari 2013 artistiek directeur van Maas theater en dans. Daarvoor was ze artistiek leider, schrijver en regisseur bij theatergroep Max.. Verder maakte ze fysiek, beeldend theater bij onder meer Suver Nuver, Boogaerdt/VanderSchoot, De Ploeg, Onafhankelijk Toneel, Theater Artemis en bij het grootste jeugdtheatergezelschap in de VS, The Children’s Theatre Company in Minneapolis. In 2003 won ze met dit gezelschap samen de Tony Award. Voor haar werk ontving ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs. Bij Max. maakte Merkx onder andere De vijfde kamer (Theaterfestival), Dochters van Lear (Zilveren Krekel), Peter Pan was hier, Help (in Nederland en de VS), Kortjakje en Staal. Bij Maas maakte ze City of Dreams, Alleen op de wereld, Het verhaal van de getallen, Voorjaarsoffer, Ben niet bang, Alice in Wonderland en Liefde.

Moniek Merkx over Beauty
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, die een monster in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Verleidelijke dreiging met indringende zang in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.”

Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot? de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

Meer informatie

Meer informatie en/of reserveren

Meer informatie en/of reserveren