Juist als het leven niet volgens plan verloopt, zoals in dit coronajaar, gebeuren er magische dingen. VanWyck besloot versneld een derde album te maken toen bleek dat de nummers maar uit haar hand bleven komen.

De titelsong van het nieuwe album beschrijft een ontmoeting met God. Boven een kop thee zegt God: ‘… the good stuff seems to happen when you’re on a detour. Come find me a detour’.

God Is In The Detour is een kleine omleiding voor singer-songwriter Christien Oele, want er is nog steeds een album in de maak met volle strijkarrangementen, zoals eerder gepland. Het resultaat is echter niet minder indrukwekkend. VanWycks folk is verrassend en intiem, maar bovenal authentiek en tijdloos. De minimalistische opname past perfect bij de kwetsbare nummers en kleine verhalen die ze vertelt.

VanWyck heeft een scherp gevoel voor melancholiek, maar dat wil niet zeggen dat al haar nummers gewichtig zijn. Zo blijkt: je kan God ook gewoon tegenkomen in de supermarkt, terwijl ze een pakje thee uit het bovenste schap probeert te pakken.

Bezetting: Christien Oele – zang & gitaar, Marjolein van der Klauw – backing vocals & gitaar, Reyer Zwart – bas, Rowin Tettero – drums, Sander Donkers – elek. gitaar, Paul Bond – toetsen.

Meer informatie en/of reserveren