De Amerikaanse componist en pianist George Gershwin (1898-1937) vormt een belangrijke schakel in de overgang van de klassieke muziek naar de jazz. Eigenlijk was Gershwin klassiek opgeleid. Maar hij had zoveel belangstelling voor stromingen in de lichte muziek zoals dixieland en blues, dat hij elementen uit deze stijlen ging toepassen in zijn klassieke composities. Bekende werken waar hij furore mee maakte waren onder meer Rhapsodie in Blue, de opera Porgy and Bess en de bekende song Summertime. Dit zijn allemaal klassieke werken, doorspekt met swingende ritmes en spannende jazz-akkoorden.
Op een gegeven moment was Gershwin als componist, ook in het lichte genre, zo bekend dat hij in New York, op Tin Pan Alley, een winkeltje opende waar je jazz-composities kon kopen. Op verzoek schreef hij mooie en soms swingende jazz-liedjes die zelfs nu nog met regelmaat te beluisteren zijn.

Het optreden van het Peter Beets Trio is een eerbetoon aan de grote meester. Prachtige composities van Gershwin worden vertolkt door drie jazzmusici die daar vervolgens weer hun eigen interpretatie en kleur aan geven.

Meer informatie en/of reserveren