De Mini Matthäus is Bachs Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlij

Het is de muziek van het voorjaar, van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Krachtige, prachtige muziek, die snel weer overal in het land zal klinken, ook in Zeist in het Beauforthuis. De 9 vocalisten van het Mini Matthäusensemble laten hun eigen intieme versie van Bachs Matthäus Passion horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waar toch geen van de bekende delen in ontbreekt en waarin de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal dat dichterbij komt dan ooit.
Het Mini Matthäusensemble is 7 jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion op meer plaatsen te laten klinken dan de gebruikelijke grote concertpodia en kerken. Het ensemble zong al in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes. De gestripte Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of wel eens kennis wil maken met Bachs meesterwerk.

Meer informatie en/of reserveren