Van 1999 tot 2005 waren The Yearlings in Nederland een grote naam in een klein genre. ‘Alt country’ heette het toen: muziek voor liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek. Ze speelden op binnenlandse rootsfestivals, lieten een ander geluid horen op festivals als Noorderslag of Eurosonic en verzorgden het voor- of naprogramma van hun Amerikaanse helden: Ryan Adams, The Jayhawks, Slobberbone, Buddy Miller, Kathleen Edwards…

In 2005, na 2 platen en zo’n 200 optredens, gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Tot in 2014; de band kwam bij elkaar en in mum van tijd klotsten de nieuwe liedjes tegen de plinten omhoog. In 2016 en 2017 wordt de nieuwe plaat Skywriting opgenomen. Het resultaat is nog steeds herkenbaar The Yearlings. Er komt een mandoline voorbij, een twaalf-snarige gitaar, de karakteristieke tweestemmige zang is gebleven, alsmede de bezielde pedalsteel van René van Barneveld (ex Urban Dance Squad).

The Yearlings hoeven niet meer te bewijzen dat ze Americana kunnen maken, ze hoeven muzikaal überhaupt niets meer te bewijzen. Ze willen gewoon de muziek maken die ze goed vinden. En wat eruit komt, komt eruit.

Tickets

Voorverkoop: € 8,00
Deur ticket: € 10,00
Groepsticket (4 personen): € 27,00
Meer informatie en/of reserveren