AgendaBeeldendLiteratuur & Lezing

Rudi Ekkart ‘Jan Veth, portrettist in het verleden, en portrettisten van nu’

In het kader van de tentoonstelling Het Portret organiseren stichting De Nederlandse Portretprijs en Slot Zeist lezingen over portretkunst.
Op zondag 2 juli is de lezing van Rudi Ekkart, kunsthistoricus en internationaal erkend als expert op gebied van (historische) portretkunst. Hij was twintig jaar directeur van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. In 1997 promoveerde Ekkart aan de UvA op Portrettisten en portretten: studies over portretkunst in Holland, 1575-1650. Bij zijn afscheid van het RKD organiseerde het Dordrechts Museum de tentoonstelling Portret in portret. Bij ditzelfde museum is momenteel de tentoonstelling Het oog van Jan Veth – Schilder en criticus rond 1900 te zien. Ekkart is medeauteur van de gelijknamige catalogus. Ekkart was bij de drie voorgaande edities van DNP jury-voorzitter.

Rudi Ekkart gaat in zijn lezing in op de portrettist Jan Veth. Hij zal daarbij ook vergelijkingen trekken met de problematiek van hedendaagse portrettisten, zoals de deelnemers aan DNP. De prijs voor de lezing is €16,00 inclusief koffie/thee en ticket voor de tentoonstelling ‘Het Portret’.

Meer informatie en/of reserveren