AgendaLiteratuur & LezingTheater

Poëzievoorstelling BOEM Paukeslag

By 29 december 2022 No Comments

Dichtgroep ‘De Alpejagers’ brengt met hun programma BOEM Paukeslag een ode aan de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen. Zij hebben in veertien eerdere voorstellingen het publiek weten te boeien door de op papier grafisch aparte gedichten van Paul van Ostaijen uit te voeren in een klankspel van menselijke stemmen.

Het gezelschap ‘De Alpejagers’ bestaat uit de dichters Nanny Luijsterburg, Mia Wittop Koning, Gerard Beentjes, Jaap Lemereis en Ali Şerik. Veel mensen kennen Boem Paukeslag en de Singer Slinger Naaimasjien nog uit hun schooltijd, maar De Alpejagers laten de gedichten op een volstrekt eigen wijze horen. Ook brengen ‘De Alpejagers’ eigen gedichten, waarbij zij zich hebben laten inspireren door hun Vlaamse voorbeeld. Eerder waren zij al te zien in Eemnes, Amersfoort, Zeist, Alkmaar, Hilversum en Utrecht.

Kortgeleden verscheen van Ali Şerik het epos ‘Land van Weemoed’. Het boek verhaalt in een gedicht van meer dan vierhonderd de geschiedenis van een vergeten generatie, de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije. Na afloop van de voorstelling kunnen toeschouwers zijn boek kopen en door de dichter laten signeren. Organisatie: Literair Zeist i.s.m. boekhandel Kramer&Van Doorn.

Meer informatie en/of reserveren