AFGELAST

In Mooi weer vandaag babbelen Max en Arnold over alledaagse zaken. Hun gesprek stokt voortdurend en ze vinden niet de juiste woorden. Als beide heren de dames Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar ze zich bevinden en dat er met deze mensen meer aan de hand is.

​‘Mooi weer vandaag’ is een tragi-komedie. De voorstelling gaat over tekortkomingen in menselijk contact. En over de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.

De Britse schrijver David Storey werpt de kijker voorzichtig steeds meer kleine brokjes informatie toe. In 2018 schreef Esther Kleuver in de Telegraaf: ‘Een soort mindfulness in het theater. Gewoon genieten van de vaardige acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant’.

Mooi weer vandaag werd in 1971 tot één van de hoogtepunten van de Nederlandse theatergeschiedenis gemaakt door de Haagse Comedie. De monumentale acteur Ko van Dijk zette een ingetogen Max neer, naast collega-toneelkanon Paul Steenbergen die Arnold voor zijn rekening nam. In 1999 had Toneelgroep Amsterdam enorm succes met hetzelfde stuk, met onder anderen Joo

Meer informatie en/of reserveren