Het jubileumjaar van de Zeister Muziekdagen begint in het eerste weekend van april met het Lenteconcert. Artistiek leider Alexander Pavlovsky nodigde hiervoor het Tsjechische Pavel Haas Quartet uit. Het kwartet oogst veel lof in binnen- en buitenland. Op zondagavond 7 april speelt het in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist werken van de Tsjechische componisten Smetana, Martinů en Dvořák.

Pavel Haas Quartet

Het Pavel Haas Quartet wordt tot een van de meest toonaangevende kwartetten van dit moment gerekend. Na hun optreden in het Edinburgh International Festival vorige zomer, werden zij geroemd om hun rijke en onberispelijke klank. Doorgaans kunt u hen alleen horen in ’s werelds meest vooraanstaande concertzalen. Dit voorjaar komen ze voor de tweede maal naar Zeist. Dat mag beslist bijzonder genoemd worden, want een concert met dit kwartet is een feest voor het oor.

Het Pavel Haas Quartet zet graag Tsjechische componisten op haar programma. In de werken die zij deze avond ten gehore gaan brengen zijn duidelijk invloeden uit de Tsjechische volksmuziek te horen. Alle drie de componisten verwerkten daarmee gevoelens van vaderlandsliefde en nationale trots in hun composities.

Programma Lenteconcert

zondag 7 april 2019| 20.15 – ca. 22.15 uur

Pavel Haas Quartet

 

Bedřich Smetana         Strijkkwartet nr.2 in d

Bohuslav Martinů        Strijkkwartet nr.7 Concerto da Camera

Antonín Dvořák            Strijkkwartet nr.14 in As op.105

Informatie en kaartverkoop

Datum en tijd      :  zondag 7 april, 20.15 uur

Locatie                  :  Kerk Evangelische Broedergemeente

Zusterplein 12, 3703 CB Zeist

Kaarten                 :  normaal € 33 | Vrienden € 28 | t/m 27 jaar € 10

Kaarten                 :  zeistermuziekdagen.nl

Meer informatie en/of reserveren