10 t/m 19 januari 2020

Het Internationaal Lichtkunstfestival tovert  Slot Zeist om tot een waar lichtkunstspektakel. Het Slot wordt in het licht gezet en bezoekers van jong tot oud kunnen genieten van kunst op een toegankelijke manier.

Kunstenaars komen uit Italië, Canada, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Filipijnen en Nederland.Het gaat om licht en reflectie en om die reden is het festival alleen ’s-avonds te bezoeken.

The Cloud

Eén van de meest bijzondere kunstwerken is ‘The Cloud’ van Caitlind R.C. Brown en Wayne Garret.

Deze Canadese kunstenaars creëerden  een interactief kunstwerk. Ze brachten hiervoor alledaagse voorwerpen opnieuw tot leven. The Cloud is een barometer van sociale interactie tussen vreemden.

Tijdens het lichtkunstfestival Slot Zeist kun je je oude gloeilamp tot leven laten komen in The Cloud. Je kunt je gloeilamp afgeven bij de Brasserie van Slot Zeist, deze wordt dan gebruikt in The Cloud.

Lightart for Kids

Ook de basisschool kinderen van de gemeente Zeist zullen actief meedoen met een van de meest adembenemende projecten: Lightart for Kids.

Op vrijdag 10 en 17 januari en op zaterdag 11 en 18 januari 2020 is het bezoek aan het festival te combineren met een bezoek aan de expositie van Herman van Veen in Het Slot.

Speciaal voor deze gelegenheid is alleen op deze data de expositie ’s avonds geopend.

Tijdens het Lichtkunstfestival is de Brasserie geopend voor een hapje en een drankje en rondom het vuur buiten op het Slot plein kunnen kinderen marshmallows roosteren.

Meer informatie en/of reserveren