Sona is een Iers/ Duits duo bestaande uit de Ierse Lynda Cullen op zang en gitaar en de Duitse Christian W. Martin op viool. Het tweetal ontmoette elkaar in Ierland, maar de muzikale samenwerking startte in Duitsland. Sona speelt een eclectische mix van alternatieve en traditionele folk songs. Ze putten daarbij uit het uitgebreide repertoire dat het tweetal in hun beider muzikale loopbaan inmiddels heeft opgebouwd.

Lynda Cullen is al jaren een graag gezien artiest in de Ierse folk scene. Haar debuut album ‘Paper Boat’ kwam uit in 2014. Sinds de release van dit album heeft ze een groeiende fanbase weten te verzamelen in Ierland en ver daar buiten. Haar tweede album ‘Smoke Without A Fire’ kwam uit in 2019. Dit nam ze op in North Carolina. Lynda maakte jarenlang deel uit van de Zuid-Koreaanse band Second Moon.

Christian W. Martin begon zijn loopbaan als klassiek violist. De afgelopen 15 jaar bracht hij door in Ierland en ontwikkelde zich daar verder in zijn vioolspel met een unieke flair voor Ierse muziek. De afgelopen 20 jaar speelde hij in diverse bands in Ierland en Duitsland.

Meer informatie en/of reserveren