‘Wat gebeurt er toch veel in Zeist, en daar ben ik ongelooflijk trots op’. Met deze woorden opende wethouder cultuur Marcel Fluitman het Cultureel Café Zeist op 13 september in Poppodium de Peppel.

We blikten terug op een aantal mooie evenementen: Het Internationaal Lied Festival Zeist, Zeistermuziekdagen, Slottuinconcerten met Tivoli en Poppodium de Peppel en het internationaal filmfestival UNICA. En vooruit met o.a. mooie exposities in de Culturele Vleugel van Slot Zeist, het Historische weekend, Folkpodiium Torenlaan Theater.

Cultuurmakelaar Casper Broekaart

De nieuwe cultuurmakelaar Casper Broekaart stelde zichzelf voor én vertelde wat hij als cultuurmakelaar gaat doen: ‘Verbinden van vraag en aanbod van cultuur’.

De eerste matches tussen cultureel aanbod en vraag zijn inmiddels beklonken. Hiernaast is hij ook bezig met het opstarten van een aantal nieuwe samenwerkingen, kennismaken en ophalen van wensen en ambities.

De eerste successen:

Binnenhalen van een grote subsidie vanuit het cultuurparticipatie fonds delen voor een nieuwe samenwerking tussen de muziekafdeling van Het Kunstenhuis, On Stage en Backstage. Onder de noemer Frontstage werken de partijen samen aan een talentontwikkeling-traject voor de regio.

Ook is het gelukt om het Stimulingsfonds Creatieve Industrie, met een ontwikkelingstraject naar Zeist te halen. Met deelnemers uit zowel de ambtenarij als het werkveld worden in nieuwe stadslabs plannen gesmeed om het vestigingsklimaat voor creatieve industrie en toekomstige stadsmakers te verbeteren.

Pleidooi voor ateliers en oproep creatieve ideeën

Anke Weeda van Platform Beeldende Kunst hield een pleidooi voor atelierbeleid, omdat veel atelierruimte verdwijnt.

Creatieve ondernemers René en Thomas van Monkey Inside riepen op om mee te denken over aanbod voor jonge creatieve ondernemers in Zeist. Heb je een idee? Deel deze via info@cultuurinzeist.nl.

De Ierse Singer-Songwriter Daithi Rue sloot het Cultureel Café in stijl af.

Save the date: 13 december

Tijdens het Cultureel Café Zeist deelt de culturele sector nieuws, plannen en successen. Ook is er natuurlijk veel ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Het volgende Cultureel Café Zeist vindt plaats op vrijdag 13 december om 16.00 uur in Beauforthuis Austerlitz. Zet deze datum dus alvast in je agenda!

Blijf op de hoogte: cultuurinzeist.nl

Wil je niets missen van wat er in Zeist op cultureel gebied gebeurt? Kijk dan op uitinzeist.nl. Via cultuurinzeist.nl kun je ook je eigen evenementen plaatsen. Heb je vragen, ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Cultuurmakelaar Casper Broekaart: cbroekaart@cultuurinzeist.nl