“Je hebt hem alles verteld… over ons?”

Bedrog (Betrayal, 1978) wordt gezien als een van Harold Pinters beste stukken. Het heeft niet het absurdisme of de politieke lading van Pinters overige werk maar het ontleedt met precisie liefde en ontrouw in een grootstedelijk intellectueel milieu. Het is ook Pinters meest autobiografische stuk, gebaseerd op zijn eigen geheime buitenechtelijke verhouding met een bekende BBC-journaliste.

Emma en Jeroen hebben een verhouding, zeven jaar lang. Jeroen is de beste vriend van Emma’s man Robert. Het stuk begint als de verhouding tussen Emma en Jeroen al voorbij is. En eindigt op het moment dat die verhouding begint. Meedogenloos wordt getoond hoe de liefde zelf geworteld is in het bedrog van andere geliefden en in zelfbedrog. Tegelijkertijd maakt Bedrog – tegen schuldgevoelens en desillusie in – de opwinding van liefde en verlangen voelbaar.

Het is die geraffineerde gelijktijdigheid van analyse en opwinding die Troost inspireert voor haar versie van Bedrog. De intimiteit van Theater Slot Zeist, met het publiek op de huid van de spelers, geeft een extra dimensie aan zowel de ontmaskering als de opwinding van het bedrog.

Meer informatie en/of reserveren