Er zijn veel tributebands die de muziek van Rory Gallagher spelen, de ene wat beter dan de ander. Maar wat ze allemaal doen is de geest van de grote muzikant levend houden.

Rory’s muziek bereikte een enorm publiek over de hele wereld; van Noorwegen tot Spanje, van Japan tot de Verenigde Staten. Hij produceerde enkele van de beste blues- en rockalbums uit de jaren ’60, ’70 en ’80.
Helaas overleed Rory op 14 juni 1995. Voor zijn toegewijde fans en volgers was dit de ultieme tragedie.

The Band of Friends is geen eerbetoon aan Rory maar meer een viering van zijn leven en muziek. De band bestaat uit muzikanten die gedurende zijn carrière met hem hebben gespeeld.

Gerry McAvoy – Basgitaar
(Deep Joy / Champion Jack Dupree / Rory Gallagher / Nine Below Zero)
Speelde 20 jaar samen met Rory, van 1971 tot 1991, en heeft daardoor een goed inzicht in de man en zijn muziek. Gerry speelde op elk album dat Rory ooit maakte en schreef een boek over zijn carrière genaamd “Riding Shotgun”.

Brendan ONeill – Drums & Percussie
(Deep Joy / Swift / Rory Gallagher / Nine Below Zero / Ronnie Lanes Slim Chance / Mud Morganfield)
Speelde 10 jaar met Rory, van 1981 tot 1991. Brendan speelde op de volgende albums: Jinx / Defender / Fresh Evidence. Ook in de volgende dvd’s “Rory Gallagher Live in Cork” “Live at Montreux” “De complete Rockpalast-collectie”.

Marcel Scherpenzeel – Guitar & Vocals
(Marcel Sherpenzeel band / Wolfpin)
Groeide op in Amsterdam met de muziek van Rory, volgens Gerry McAvoy de gitarist die Rory’s ziel het best benaderd.

Tickets

Deur ticket: € 18,00
Voorverkoop: € 16,00
Groepsticket (4 personen): € 59,00
Meer informatie en/of reserveren