Het toneelstuk Gif is een hit. Ook internationaal.

Achter de schermen bij Gif neemt je online mee in het proces van spelen en vormgeven, door een toneelgroep die het stuk afgelopen najaar in Theater Slot Zeist zou spelen. Dat kon uiteraard niet doorgaan vanwege covid. Om het publiek toch kennis te laten maken met dit geweldige stuk geven we nu een online presentatie en interview met de regisseur.

Hoe maak je een voorstelling? Martine Werners, de regisseur, vertelt over motivaties en keuzes tijdens de repetitiefase. Een aantal scènes worden gespeeld door Tom Manussen en Corrie van Dijck. Als illustratie van wat de regisseur vertelt. We zien hoe twee ex-geliefden elkaar treffen op de begraafplaats van hun zoon. Daar is gif in de grond ontdekt. Hun zoon moet worden herbegraven. De administratieve afhandeling maakt dat ze moeten wachten. Ondertussen hebben ze rechttoe rechtaan gesprekken.

Prozaïsche zinnetjes worden afgewisseld met ontroerende momenten. De sfeer is regelmatig luchtig, humorvol. Maar ook beklemmend. Vanwege de rouw en de behoefte aan vergeving. Is een nieuw begin mogelijk?

Door: Corrie Van Dijck, Tom Manussen, Martine Werners

Schrijver: Lot Vekemans
Lot Vekemans is internationaal de meest gespeelde Nederlandse toneelauteur.
Wereldwijd zijn er meer dan 75 producties van GIF gemaakt. In 21 landen verspreid over alle continenten.

Online te zien via ZOOM, vrijdag 22 januari om 20.15 uur / € 5.

Meer informatie en/of reserveren