Herman De Coninck (1944-1997) was lange tijd de meest geliefde dichter van Vlaanderen. Hij staat bekend als de man die zijn volk poëzie leerde lezen. Hij herwaardeerde de gewone taal en dus ook het gewone leven. Onderwerp in zijn werk is de alledaagse, waarneembare werkelijkheid. Voor zover er sprake is van romantiek is dat romantiek met beide voeten op de grond. De Coninck wordt wel gezien als de vader van het neo-realisme van de Zestigers, een stroming in de poëzie die gezien kan worden als reactie op de Experimentelen.

Vanaf zijn debuut De Lenige Liefde uit 1969 werden zijn gedichten veel gelezen; de eenvoudige, verstaanbare, emotionele maar nooit banale poëzie sprak veel mensen aan. Zijn poëzie valt te vergelijken met die van Rutger Kopland, met wie hij bevriend was en met wie hij een ironische houding tegenover de gebreken van de schepping gemeen heeft.

Laat je verrassen door werk en leven van Herman De Coninck.

Ko van den Bovenkamp vertelt je in beeld, geluid en woord over deze boeiende en prominente figuur.

Deze lezing wordt georganiseerd door de leden van de Poëzie afdeling van Algemene Seniorenvereniging Zeist, Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist.

Meer informatie en/of reserveren