AgendaLiteratuur & Lezing

Wat hebben het Rampjaar 1672 in Zeist en mooie (winter)verhalen met elkaar te maken?

By 17 november 2022 No Comments

Op zaterdagavond 10 december organiseert het Wereldwijd Vertelcafé Zeist weer een unieke vertelavond in het Torenlaan Theater. Het belooft een prachtige avond te worden met de mooiste (winter)verhalen. Met deze verhalen kunnen we ons goed gaan voorbereiden op de komende kou met de kachel op een lager pitje.
Maar niet alleen nu ‘vrezen’ we koude dagen; in 1672 waren de inwoners van Zeist (en in heel de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) radeloos, reddeloos en redeloos. Een oorlog was onontkoombaar, de Fransen rukten op, de Engelse vloot voer de Noordzee over, Bisschop Bommen Berend uit het naburige Duitsland viel de oostelijke Nederlanden aan. Zeist was toen nog maar een gehucht van 28 woninkjes en toch speelde het een grote rol in de Europese politiek. Pieter den Bieman vertelt over deze spannende periode in Zeist en trekt lijnen naar de huidige actualiteit.
En ja…… wat hebben het Rampjaar 1672 in Zeist en de mooiste (winter)verhalen met elkaar te maken? Kom dat op zaterdag 10 december ontdekken tijdens het laatseWereldwijd Vertelcafé Zeist op 10 december: en ontdekt wat hebben het Rampjaar en (winter) verhalen met elkaar te maken. Toegang gratis, wel collecte.

Meer informatie en/of reserveren