AgendaLiteratuur & Lezing

Thema-avond over De weg van het boek

By 15 februari 2023 No Comments

In de week vóór de Boekenweek, organiseert Literair Zeist een talkshow met personen – los van de schrijver – die in verschillende stadia te maken hebben met ‘De weg van het boek’. Fred Penninga leidt deze avond. Hij is schrijver/dichter, verzorgt regelmatig presentaties en is adviseur van Literair Zeist. Hij praat met: Lolies van Grunsven, literair agent; Jean-Marc van Tol, uitgeverij Catullus; Annelize van Dijk, redacteur; Jan de Boer, grafisch ontwerper; Hans Bouman, recensent en Sandra van Doorn, boekverkoper.

Wat doen deze professionals zoal en welke maatstaven/criteria worden daarbij gehanteerd? Welke meerwaarde voegt de agent toe? Hoe arbitrair is het selectiebeleid van een uitgever? Hoe werkt het aan twee kanten snijdend mes van de redacteur? Wat doet de vormgever met titel, inhoud en laten opvallen van een boek? Wanneer komt een boek in aanmerking voor een recensie? Hoeveel risico durft een boekhandel bij de ‘inkoop’ te nemen? Bepalen uiteindelijk lezers, media of schrijvers het succes van een boek of gaat het juist om de samenhang?

Deze avond, in het kader van de Boekenweek 2023, is een samenwerkingsactiviteit van Literair Zeist en Boekhandel Kramer & van Doorn.

Meer informatie en/of reserveren